Consiliul Național al Dizabilității din România a participat la ședința Comisiei pentru învăţământ, tineret şi sport a Senatului, în cadrul căreia s-a analizat, în vederea adoptării unor avize, COMUNICAREA COMISIEI CĂTRE PARLAMENTUL EUROPEAN, CONSILIU, COMITETUL ECONOMIC ȘI SOCIAL EUROPEAN ȘI COMITETUL REGIUNILOR – O Uniune a egalității: Strategia privind drepturile persoanelor cu handicap 2021-2030 – COM/2021/101.

Opinia Forumului European al Dizabilității, și implicit a Consiliului Național al Dizabilității, este că Strategia europeană privind drepturile persoanelor cu dizabilități are potențialul de a realiza schimbări reale, semnificative și tangibile, dar că aceasta depinde în totalitate de cât de bine este implementată și de cât de ambițioase sunt acțiunile individuale atunci când sunt executate. În cazul în care Comisia Europeană și statele membre nu sunt ambițioase în promovarea acțiunilor care contestă situația existentă și nu îmbunătățesc considerabil modul în care persoanele cu dizabilități trăiesc în prezent în Uniunea Europeană, strategia se confruntă cu un risc real de a nu atinge așteptările celor peste 100 de milioane de persoane cu dizabilități din Uniunea Europeană.

Consiliul Național al Dizabilității a prezentat observațiile și propunerile formulate și susținute de către toți membrii Forumului European al Dizabilității.
Consiliul Național al Dizabilității din România este membru al Forumului European al Dizabilității.

CNDR a fost reprezentat de către: Daniela Tontsch, președinte al Consiliului Național al Dizabilității din România, Georgeta Crișu, președinte al Asociației Naționale pentru Copii și Adulți cu AUTISM din Romania, doamna prof. univ. dr. Ecaterina Vrăsmaș, președinte al Asociației RENINCO România,  Adela Hanafi, președinte al Asociației CONIL, Dana Nuță, manager general Ability Hub, Claudia Brătan, director executiv CNDR.

Comments are closed.