Organizatorii primului concurs de gătit pentru persoanele cu deficiențe de vedere și locomotorii din România demarează procedura de înscriere la concursul Step Chef Atipic. Prima ediţie se va desfășura între 21-22 mai 2022 și vizează introducerea şi promovarea persoanelor atipice în lumea gastronomică.

Step Chef Atipic nu este doar o competiție de artă culinară, este un spectacol complex care implică dăruire, normalitate și accesibilizare. Concursul aduce în lumina reflectoarelor persoanele atipice care aspiră la trofeul Step Chef Atipic. Un juriu de specialitate, coordonat de Chef Antonio Passarelli, va premia cel mai gustos fel de mâncare.

Înscrierea la concursul Step Chef Atipic se face online, iar termenul limită de trimitere a formularului este 15 martie 2022. Etapele de înscriere și regulamentul concursului Step Chef Atipic sunt disponibile aici AICI

Competiţia este organizată de Step-Hear România, Rampe Mobile și BILANCIA România și are ca demers incluziunea persoanelor atipice și promovarea dreptului la o viaţă normală pentru persoanele cu dizabilități.

Asociaţia Nevăzătorilor din România (ANR), Grupul pentru Inovație și Expertiză Socială (GIES) și Consiliul Național al Dizabilității din România (CNDR) sunt partenerii strategici ai concursului.

Prin participarea celor mai mari organizații neguvernamentale, care luptă pentru protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, la organizarea concursului Step Chef Atipic se dorește formarea unei comunități care să schimbe mentalități și atitudini.

„Accesibilitatea nu înseamnă numai acces la spațiul public, ci și acces la educație, muncă, sănătate, mediu public, cultură. Consider că abilitățile ne definesc, nu dizabilitatea. Multe persoane cu dizabilități din România trăiesc în izolare socială din cauza barierelor de acces. Concursul Step Chef Atipic este o oportunitate de a face cunoscute abilități ale persoanelor cu dizablități cu scopul de a promova incluziunea socială a acestora”, a declarat Daniela Tontsch, președinta Consiliului Național al Dizabilității din România (CNDR).

„Concursul Step Chef Atipic reprezintă o oportunitate pentru a crește accesul persoanelor cu deficiențe de vedere la o viață normală dar și un prilej pentru a corecta barierele puse de societate. Personal consider că egalitatea de șanse poate fi demonstrată și în bucătărie. Step Chef Atipic se adresează tuturor persoanelor cu deficiențe de vedere care doresc să demonstreze că SE POATE”, a declarat Tudorel Tupiluşi, Președintele Asociației Nevăzătorilor din România (ANR).

„Eforturile de a surmonta piedici fizice, prejudecăți și de a reuși în viață sunt imense și nu se întâmplă stând pe margine. Implicarea face diferența. De aceea sunt de părere că Step Chef Atipic este locul în care se rup etichetele sociale. Consider că persoanele cu deficiențe locomotorii sau vizuale beneficiază de un mix de abilități. Așa că am să-i provoc la o demonstrație de abilități culinare”, a declarat Mihai Tomescu, președintele Grupului de Inovație și Expertiză Socială (GIES).

Despre Asociația Nevăzătorilor din România

Asociaţia Nevăzătorilor din România reprezintă interesele nevăzătorilor la nivelul întregii ţări, fiind recunoscută ca organizaţie naţională reprezentativă a nevăzătorilor atât de către autorităţile publice române, cât şi de către organizaţiile internaţionale ale nevăzătorilor; este continuatoarea organizaţiei „Societatea Orbilor din România”, întemeiată de Regina Elisabeta a României, este membră a Uniunii Europene a Nevăzătorilor, a Uniunii Mondiale a Nevăzătorilor, a Consiliului Naţional al Dizabilităţii şi, implicit, a Forumului European al Dizabilităţii.

Mai multe despre Asociația Nevăzătorilor din România

Despre Grupul de Inovație și Expertiză Socială

Grupul de Inovație și Expertiză Socială (GIES) este primul think tank din România cu activitate în domeniul dezvoltării si inovării sociale. Misiunea noastră este de a genera transformări pozitive în agenda publică, organizații private și comunitate, pentru a crea o societate incluzivă.

Mai multe despre Grupul pentru Inovație și Expertiză Socială

Despre Consiliul Național al Dizabilității din România

Consiliul Național al Dizabilității din România (CNDR)este o organizație neguvernamentală de tip federație, format din organizații neguvernamentale naționale reprezentative ale persoanelor cu dizabilități și pentru persoanele cu dizabilități, precum și din alte organizații cu activități și preocupări în domeniu. CNDR apără și promovează drepturile și interesele legitime comune tuturor persoanelor cu dizabilități din România.

Mai multe despre Consiliul Național al Dizabilității

Pentru mai multe informații despre concursul „Step Chef Atipic” vă rugăm contactați: stepchefatipic@gmail.com

Comments are closed.