Asociaţia Nevăzătorilor din România (ANR) organizează o întâlnire, miercuri 24 ianuarie, cu persoane cu deficienţă de vedere din Bucureşti care nu mai fac parte din ANR, pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă şi despre aşteptările pe care le au de la organizaţie. Evenimentul va avea loc începând cu orele 1400, la restaurantul Trattoria din str. Vatra Luminoasă nr. 108, în incinta fostei cooperativei Munca Invalizilor.

“Nu am ales întâmplător această zi, ci m-am gândit la faptul că, acum în anul în care sărbătorim cu mândrie centenarul Marii Uniri de la 1918, conştientizăm poate, mai mult ca oricând, nevoia de unitate. Ca români în general şi, de ce nu, ca deficienţi de vedere în special. Pentru că, îngăduiţi-mi să spun, a lupta împreună are pentru noi o semnificaţie care ar trebui să treacă dincolo de orgolii sau adversităţi conjuncturale. În acest sens, 24 ianuarie este, ziua micii Uniri de la 1859. Aş fi onorat dacă am reuşi să dăm, prin întâlnirea noastră, o valoare aparte acestui moment, punând bazele unei colaborări care să ne fie tuturor de folos. În funcţie de rezultatele concrete ale întrevederii, voi încerca să organizez, în cursul acestui an, acţiuni similare şi în alte regiuni ale ţării”, a explicat Tudorel Tupiluşi, preșdintele Asociaţiei Nevăzătorilor din România.

Persoanele care doresc să participe, sunt rugate să anunţaţe printr-un e-mail la adresa secretariat@anvr.ro, până luni 22 ianuarie orele 14.00.

Comments are closed.