Comisia Centrală a PSD pentru Persoanele cu Dizabilităti împreună cu Grupul Parlamentar PSD Senat, a organizat în data de 09.11.2017, în Sala Grupului PSD de la Senat, întâlnirea de lucru pentru discutarea problemelor persoanelor cu dizabilități, inclusiv implementarea Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități.

La această întâlnire au participat peste 100 de persoane, parlamentari PSD reprezentanți ai Comisiei de Finațe, Comisiei de Muncă, Comisiei pentru Egalitatea de Șanse; reprezentanți ai: Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerului Sănătații, Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Transporturilor, Ministerului Educației Naționale, Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Casei Naționale de Pensii Publice, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și reprezentanți ai Cabinetului Primului Ministru; Consiliul Național al Dizabilității din România (CNDR), Federația Asistenților Personali ai Persoanelor cu Dizabilități, Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi, Consiliul de monitorizare a implementării Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități,  ONG-uri de impact din toată țara.

„S-au discutat multiple teme din domeniul drepturilor persoanelor cu dizabilități și s-au făcut propuneri ce au în vedere modificări legislative pentru Legea 448/2006 – privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap și pentru modificarea Ordinul nr. 707/538/2014, completarea anexei la Ordinul Ministrului Muncii, Familiei și Egalității de Șanse, al Ministrului Sănătății Publice nr. 762/1992/2007 pentru aprobarea criteriilor medico-psihosociale pe baza cărora se stabilește încadrarea în grad de handicap.

De asemeni, s-a dezbătut modul de implementare a Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, conform legii nr. 8/2016.

Participanții au fost mulțumiți de dialogul avut la această întâlnire, deoarece este prima acțiune de impact pe această temă inițiată de conducerea Partidului Social Democrat”, a declarat  Florinel Butnaru, Președintele Comisiei Centrale a PSD pentru Persoanele cu Dizabilități.

Comments are closed.