Biroul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR), Intergroupul pentru persoanele cu handicap din cadrul Parlamentului European și EDF organizează un seminar public privind implicarea persoanelor cu dizabilități de către partidele politice. Evenimentul este găzduit de deputatul Parlamentului European, Helga Stevens.

Seminarul va servi ca platformă pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la reprezentarea insuficientă a persoanelor cu dizabilități în viața politică, inclusiv în diferite structuri ale partidelor politice. Discuțiile vor viza identificarea eventualelor măsuri și inițiative care ar putea facilita această participare și ar crea mai multe partide politice incluzive în Europa.

Evenimentul va reuni participanți cu diverse competențe, inclusiv membri ai partidelor politice, parlamentari, politicieni cu dizabilități, reprezentanți ai organizațiilor de sprijinire a partidelor politice, organizații ale persoanelor cu dizabilități și reprezentanți ai altor organizații internaționale. Acesta va avea loc pe 8 noiembrie 2017, la Parlamentul European (Bruxelles).

Traducere: Lavinia Elena Niculicea

Sursa…

Comments are closed.